Skip to content

2024 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Sonuçlandı

Intersteno Türk Klavye Takımımız 2024 Yılında Birinci Sırada

2024 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası

INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 22’ncisi yapılan 2024 Dünya İnternet Klavye Şampiyonasına, tüm dünyadan herkese açık katılımla toplam 1.174 yarışçı katıldı.

18 Mart – 26 Nisan 2024 tarihleri arasında internet üzerinden yapılan yarışa ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Çin, Çekya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İtalya, Japonya, Macaristan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovakya ve Türkiye olmak üzere toplam 19 ülke katılmış durumdadır.

Anadil ve Çok Dilli (17 dil) olmak üzere 2 farklı yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan yarışların, 8 ayrı derece listesindeki ilk 3’er yarışçıya toplam 24 madalya verilmektedir. Türk Millî Bilgisayar Klavye Takımımız, 5 birincilik, 5 ikincilik, 4 üçüncülük olmak üzere bu yılki yarışta toplam 14 madalya kazanmıştır. Millî Takımımız, en çok madalya kazanan ülke unvanıyla da diğer ülkeler arasında birinci sırada yer almıştır. Diğer 10 madalyanın 3’ünü Rus, 5’ini İtalyan, 2’sini Çek, 1’ini Slovak ve 1’ini de Japon yarışçılar kazanmıştır.

Intersteno Türk Grubumuzun madalya dereceleri aşağıdaki gibidir.

Birincilik Derecelerimiz:

  1. 0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde, Afyonkarahisar Sandıklı Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Merve MUTLU, Anadil yarışında dakikada net 103 sözcük.
  2. 0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde, Afyonkarahisar Kocatepe İlkokulu öğrencisi Şevval Erva BAŞOĞLU, Çok Dilli yarışında 17 dilde net 38.322 vuruş.
  3. 13-16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde, Afyonkarahisar Sandıklı Fen Lisesi öğrencisi Nisan Maya TUNÇOĞLU, Anadil yarışında dakikada net 132 sözcük.
  4. 13-16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde, Afyonkarahisar Sandıklı Fen Lisesi öğrencisi Nisan Maya TUNÇOĞLU, Çok Dilli yarışında 17 dilde net 73.230 vuruş.
  5. 20 Yaş Üstü Deneyimliler Kategorisinde, Danıştay Başkanlığından Erdi ÇİLLER, Anadil yarışında dakikada net 160 sözcük.

İkincilik Derecelerimiz:

  1. 0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde, Afyonkarahisar Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Berra YILMAZ, Anadil yarışında dakikada net 100 sözcük.
  2. 0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde, Afyonkarahisar Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Berra YILMAZ, Çok Dilli yarışında 15 dilde net 36.823 vuruş.
  3. 13-16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde, Afyonkarahisar Osman Atilla Ortaokulu öğrencisi Şerife Nisa ERDİN, Anadil yarışında dakikada net 105 sözcük.
  4. 13-16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde, Afyonkarahisar Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Hasan Enes ÖZKAN, Çok Dilli yarışında 16 dilde net 42.038 vuruş.
  5. 17-20 Yaş Gençler Kategorisinde, Aydın Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Bağdagül ÖZKAN, Anadil yarışında net 118 sözcük.

Üçüncülük Derecelerimiz:

  1. 0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde, Afyonkarahisar Kocatepe İlkokulu öğrencisi Şevval Erva BAŞOĞLU, Anadil yarışında dakikada net 86 sözcük.
  2. 13-16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde, Afyonkarahisar Sandıklı Barbaros Ortaokulu öğrencisi Hasan Enes ÖZKAN, Anadil yarışında net 85 sözcük.
  3. 0-12 Yaş Küçükler Kategorisinde, Afyonkarahisar Kocatepe İlkokulu öğrencisi Hasan Eymen BAŞOĞLU, Çok Dilli yarışında 17 dilde net 29.849 vuruş.
  4. 17-20 Yaş Gençler Kategorisinde, Aydın Nazilli Fen Lisesi öğrencisi Bağdagül ÖZKAN, Çok Dilli yarışında 17 dilde net 63.952 vuruş.

2016 yılında vefat eden “F Klavye Mucidi”, Derneğimizin Kurucu Başkanı ve Intersteno Onursal Başkanı Dr. İhsan Sıtkı YENER’in en bilimsel yöntemleriyle (10 Parmakla Bakmadan) çalışan üstün yetenekli ve çalışkan gençlerimizin, tarih boyunca F Klavye kullanarak kazandığı dünya şampiyonluğu sayısı toplam 127 olmuştur.

Saygılarımızla.

Intersteno Türk Grubu Başkanlığı adına

F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği Yönetim Kurulu

 

Emrah KUYUMCUSevilay GÜNDOĞDU DURMUŞRecep ÇÖMLEKCİ
INTERSTENO
Başkan Yardımcısı
INTERSTENO
İnternet Şampiyonaları
Türkiye Koordinatörü
INTERSTENO
İnternet Şampiyonaları
Türkiye Koordinatör Yardımcısı
F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı
F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği
Saymanı
F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği
Başkan Yardımcısı
 

bilgi@interstenoturk.org

Tel: 0533 459 33 11

 
Recep ERTAŞÜmit SERBEST
F Klavye ve Bilgi İşlem DerneğiF Klavye ve Bilgi İşlem Derneği
Yönetim Kurulu ÜyesiYönetim Kurulu Üyesi

KAMUOYU DUYURUSU:

İlk kez yapıldığı 2003 yılından beri Türkiye’de Intersteno’nun tek yasal temsilcisi olan F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği tarafından, rahmetli İhsan Yener Hocamız başkanlığında yürütülen “Dünya İnternet Klavye Şampiyonaları”, bu yıl da yalnızca Derneğimiz tarafından düzenlenmektedir.

Intersteno Türk Grubu üyeliğini temsil eden Derneğimizin dışında, Intersteno logosunu izinsiz kullanan kişi ve kurumların işlemleri, Intersteno tarafından kabul edilmeyecektir.

İzinsiz kullanımlar hakkında yasal yollara başvurulacak olup,  İstanbul’daki Derneğimizin ve interstenoturk.org sitemizin dışında yayımlanan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini tüm kamuoyuna duyururuz.

Intersteno’nun Türk Grubu Üyelik Belgesi