Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen 50. INTERSTENO KONGRESİ VE DÜNYA BİLGİSAYAR KLAVYE ŞAMPİYONALARI, Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de 17-24 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılmıştır.

30 Dakikalık Tecrübeliler kategorisi hatasız sürat yarışında dakikada net 135 sözcükle Celal AŞKIN Dünya Şampiyonu olarak altın madalya kazanmıştır. Aynı kategoride Recep ERTAŞ da dakikada net 122 sözcükle Dünya Üçüncülüğü elde etmiştir. 0-16 Yaş Öğrenciler Kategorisinde Zehra TAŞKALE, 30 dakikalık hatasız sürat yarışında dakikada net 110 sözcükle kategorisinin Dünya Şampiyonluğunu kazanmıştır.

Sonuçlara Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu linkinden ulaşılabilir: http://www.intersteno2015.org/budapest_resultlistTP.php

2015-budapeste4

Bu yarış sonucunda Türk Milli Takımı, daha önce yapılan İnternet Şampiyonaları ile birlikte tarih boyunca kazanılan altın madalya sayısını çoğu dünya rekoru olmak üzere 78’den 80’e çıkarmış, üç kategoride yapılan Bilgisayar Klavye Şampiyonalarının en büyük yarışı olan 30 dakikalık hatasız sürat yarışında iki Dünya Şampiyonluğu elde etmiş ve takım halinde de Dünya Şampiyonu olmuştur. Öte yandan, steno yarışında 0-16 yaş öğrenciler ayrımında İlyas PAMUKÇU Dünya İkinciliği elde etmiştir.
http://www.intersteno2015.org/budapest_resultlistSC.php

50. INTERSTENO Kongresine Parlamento Stenografları Grubundan TBMM’nden 4 kişilik bir heyet katılmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tutanakların sunumu konusunda bir bildiri sunmuşlardır. Bu sunum www.intersteno.org adresinde yer almaktadır. Toplantılar süresince, TBMM Ekibi, Bilgisayar Klavye ekibi ile birlikte hareket etmişlerdir.

Ana sponsorumuz BİMEKS A.Ş. başta olmak üzere ekibimizi destekleyen tüm kurumlara teşekkür ederiz.

İntersteno Türk Grubu Başkanlığı