2019 YILI TÜRKİYE İHSAN YENER KLAVYE ŞAMPİYONASI ÖDÜL TÖRENİ VE F KLAVYE SEMPOZYUMUNU BAŞARILI ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİK

Bu yıl 14’üncüsü yapılan, ülkemizin en büyük yarışı olan TÜRKİYE İHSAN YENER KLAVYE ŞAMPİYONASI 2 Ocak – 19 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenmişti.  Anadil ve Çok Dilli (16 dil ayrımıyla)  2 yarış türü olarak gerçekleştirilen Şampiyonaya,  53 İlden 175 Okuldan toplam 787 kişi katılmıştır. Katılanların çoğunluğu Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencisidir.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Levent YAZICI

Ödül töreni, 200’ün üzerinde öğrenci ve öğretmenin katılımıyla, Fatih Belediyesine ait Molla Gürani Mah. Oğuzhan Caddesindeki ZÜBEYDE HANIM KÜLTÜR MERKEZİ TİYATRO ALT SALONUNDA düzenlenmiştir.

Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü sayın Levent Yazıcı, Fatih Belediye Başkanı sayın Hasan Suver, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı sayın Ekrem Erdem, Genel Başkan Yardımcısı sayın Üzeyir İLBAK, İNTERSTENOTÜRK Grubu Üyeleri, Şuhut/Afyonkarahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Hüseyin EROĞLU, İstanbul’dan ve Anadolu’dan  yarışlara katılan öğrenci, öğretmen ve yöneticiler ile  Üniversiteli yarışçılar, İstanbul’un muhtelif ilçelerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri temsilcileri ve Halk Eğitim Merkezi yöneticileri  katılmışlardır.

Fatih Belediye Başkanı Sayın Hasan SUVER

Madalya töreninden önce, Intersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin KÖSE, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü sayın Levent YAZICI, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı sayın Ekrem ERDEM, İstanbul Fatih İlçesi Belediye Başkanı sayın Hasan SUVER birer konuşma yapmışlardır.


Konuşmalardan hemen sonra 6 yaş grubundaki Sandıklı/Afyonkarahisar Miralay Reşitbey İlkokulunun 1. Sınıf 3 öğrencisi ile diğer öğrenciler gösteri yaptı. Gösteriler mükemmeldi. Öğrencilerimizin başarıları sahneye yansıtıldı.

Daha sonra Ödül Törenine geçilerek, 8 Kategoride 24 Madalya dağıtıldı. Madalya alan yarışçılarımızın fotoğraflarını sayfanın en altında görebilirsiniz. 

Madalya dağıtımına müteakip, F Klavye Sempozyumuna geçildi.
Sempozyumda,

Ümit SERBEST
(İntersteno-Türk F Klavye Öğretmeni ve Eski Milli Yarışçı),
10 Parmakla F Klavye Kullanımı ve Öğrenme Sürecini Kolaylaştıracak Yöntemler,

Emrah KUYUMCU
(Intersteno Yönetim Kurulu Üyesi ve F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği Başkanı),
Intersteno ile Türkiye ve Dünya Klavye Şampiyonaları,

Mehmet KURT
(2019 Yılı Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası Anadil Yarışı Gençler Türkiye İkincisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrencisi),
F Klavyenin İlkokulda Öğretilmesi

konularında sunumlarını  gerçekleştirdiler.

Sunumlardan sonra Soru – Cevap bölümüne geçildi. Sorulan sorular, sunum yapanlar ve konuşmacılar tarafından yanıtlandı.

Ödül Törenine ve F Klavye Sempozyumuna katılan tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür eder, yarışa katılan ve derece alan tüm yarışçılarımızı tebrik ederiz.

Saygılarımızla,

Seçkin KÖSE
Intersteno Türkiye Temsilcisi

Emrah KUYUMCU
Intersteno Yönetim Kurulu Üyesi
ve Dernek Başkanı

Tören ve Sempozyumdan Tüm Fotoğraflar:

Tavsiye Edilen Yazılar