KLAVYEYİ BİLİMSEL KULLANAN DÜNYANIN EN BAŞARILI GENÇLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

PARİS DÜNYA ŞAMPİYONASI HAZIRLIKLARINA BAŞLADILAR

Bu yıl yapılan Türkiye ve Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası ödülleri, 27 Mayıs 2011 Cumartesi akşamı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Ömer DİNÇER’in iştiraki ile İstanbul’da Cemal Reşit Rey Salonu’nda yapılan törenle yarışçılara verildi.

Bu törene sayın Bakan’ın yanı sıra; İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul ve Afyonkarahisar Millî Eğitim Müdürleri, İstanbul ve Şuhut Kaymakamları, İstanbul Belediye Başkanları, Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem ERDEM, Dil ve Edebiyat Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Afsiad, Şuhut Vakfı ve Şuhut Kültür Derneği Başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılmışlardır.

Madalya Töreninde, Türkiye ve Dünya Bilgisayar İnternet Klavye Şampiyonası’nda, ilk üçe giren, 35 yarışçı, madalyaları ve hediyelerini almışlardır.

Dünya Bilgisayar İnternet Klavye Şampiyonası’nda 24 madalyanın 11’ini alan Türkler, çoğu Dünya rekoru olan Şampiyonluklarını 62’ye yükseltmişti. Afyonkarahisar Şuhut Fatih İlköğretim Okulu’ndan 0-12 Yaş Kategorisi Anadil Yarışında Dünya Şampiyonu olan 10 yaşındaki İlyas PAMUKÇU ile Çok Dilli Yarışlarda Dünya Şampiyonu olan aynı yaştaki Zehra TAŞKALE ve 17-20 Yaş Kategorisi Dünya Şampiyonluğu elde eden Ankara Ticaret Meslek Lisesi’nden Zorbey ÇİÇEK’in başarıları dikkat çekti.

Dünya genelinde on binlerce yarışçının elenmeleri sonucunda yapılan bu yılın İnternet Dünya Şampiyonası finallerinde, derece alabilen 1320 yarışçı arasında Türkler 3 şampiyonluk + 4 ikincilik + 4 üçüncülük alarak Takım Sıralamasında bu yıl da Dünya Şampiyonu olmuş bulunmaktadır.

Anadil ve Çok (16) Dilli ayrımıyla 2 yarış türünün 4 yaş kategorisi ile yapılan 8 yarışındaki en iyi 3’er yarışçıya verilen (3×8=) 24 madalyanın 11’ini Türk’ler, 4’ünü Çek’ler, 2’şer tanesini Rus, İtalyan ve Amerikalılar; birer tanesini de Belçikalı, Polonyalı ve Fransızlar kazandılar.

Derece ve ayrıntılar için:

http://www.interstenoturk.com/2011turkiye/

http://www.interstenoturk.com/2011dunya/

Türk Milli Takımı 08-16 Temmuz 2011 tarihleri arasında, Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak olan Dünya Bilgisayar Klàavye Şampiyonası hazırlıklarına iddialı bir şekilde hazırlanmaktadırlar.

Tavsiye Edilen Yazılar