2022 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası

İKİ DÜNYA REKORU KIRAN TÜRK MİLLİ BİLGİSAYAR KLAVYE TAKIMIMIZ 24 MADALYANIN 11’İNİ KAZANARAK DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU  

Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen ve dünya genelinde katılan binlerce yarışçı elemeleri sonucunda bu yıl 20. yapılan Dünya İnternet Klavye Şampiyonası Finalleri, 995 yarışçının katılımıyla 28 Şubat 2022 – 11 Nisan 2022 tarihleri arasında yapıldı.

Yarışmalara 20 Ülke katılmıştır. Bu ülkeler Türkiye, Belçika, Almanya, Slovak Cumhuriyeti, Hırvatistan, Çekya Cumhuriyeti, İtalya, Arjantin, Macaristan, Lüksemburg, Polonya, Hollanda, İsviçre, Kıbrıs Rum Kesimi, Avusturya, Rusya Federasyonu, Fransa, Sırbistan, Çin Halk Cumhuriyeti ve ABD’dir.

Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan toplam 8 yarıştaki en iyi 3’er yarışçıya toplam 24 madalya verilmiştir. Bilgisayar Klavye Türk Milli Takımımız 2’si dünya rekoru olmak üzere 3 şampiyonluk, 5 ikincilik, 3 üçüncülük olmak üzere toplam  11 madalya kazanarak takım halinde bu yıl da Dünya Şampiyonu olmuşlardır.

Diğer 13 madalyayı da Çekya (5 madalya; 2 birincilik, 1 ikincilik, 2 üçüncülük) Japonya (2 madalya; 2 ikincilik), Polonya (1 madalya; 1 üçüncülük), Rusya Federasyonu (2 madalya; 1 birincilik, 1 üçüncülük), İtalya (1 madalya; 1 birincilik), ABD (2 madalya; 1 birincilik, 1 üçüncülük alarak kazanmıştır.

  • 0 – 12 yaş Küçükler Kategorisinde Afyonkarahisar/Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokulu’ndan Berna YILMAZ Anadil yarışında dakikada net 84 sözcük;
  • 13 – 16 yaş Kategorisinde Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya TUNÇOĞLU Anadil yarışında  kendisine ait REKORU tekrarlayarak dakikada net 135.4 sözcük
  • 13 – 16 yaş Kategorisinde Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya TUNÇOĞLU Çokdilli yarışında 17 dilde yarışmış, DÜNYA REKORU kırarak toplamda 71715 vuruş

yazarak kategorilerinin Dünya Şampiyonu olmuşlardır.

En bilimsel yöntemlerle (10 Parmakla + Bakmadan) yazan üstün yetenekli ve çalışkan gençlerimizin tarih boyunca F klavye kullanarak kazandığı dünya şampiyonluğu sayısı 42’si dünya rekoru olmak üzere 106 olmuştur.

Derece ve ayrıntılara: 
https://www.intersteno.org/intersteno-internet-contests/classification-lists/
https://www.interstenoturk.org/2022-dunya-internet-klavye-sampiyonasi/yaris-sonuclari/

adreslerinden ulaşılabilir.

Madalya kazanan ve derece alan Türk Milli Bilgisayar Klavye Takımımız, Hollanda’nıın Maastricht kentinde 6 Ağustos 2022 – 11 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak olan DÜNYA BİLGİSAYAR KLAVYE ŞAMPİYONASI’nda Ülkemizi temsil edeceklerdir.

Saygılarımızla,

ULUSLARARASI BİLGİ İŞLEM VE İLETİŞİM FEDERASYONU TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ VE İNTERSTENO TÜRK GRUBU BAŞKANLIĞI

Tavsiye Edilen Yazılar